MKB is in de wolken met cloud

De eenvoud in gebruik en het altijd en overal inzicht hebben in de bedrijfsgegevens zijn de belangrijkste aanjagers om een clouddienst in gebruik te nemen. De adoptie van cloudoplossingen heeft overal een positieve uitwerking op de bedrijfsresultaten.

The successful emotional businessmanKostenbesparing in de cloud

Kostenbesparing is met 50 procent bij een midden- en kleinbedrijf de belangrijkste reden om voor de cloud te kiezen. Dit uit zich in het niet hoeven investeren in de implementatie van nieuwe software of het verlagen van de it-kosten als geheel.

Beveiliging

Veiligheid staat voor de bedrijven op de tweede plek om te kiezen voor de cloud. Veel mkb-bedrijven zijn voor hun ict afhankelijk van een zogenaamd ‘mannetje’ of een willekeurige (ict-) medewerker. Naast het feit dat zo’n medewerker geld kost, maken de bedrijven zich steeds meer zorgen over de kwaliteit van de it-omgeving. Zo weet het midden- en kleinbedrijf zelf geen raad bij een storing en is hierdoor afhankelijk van de kennis en kunde van het gekozen ‘mannetje’. Deze onwetendheid en afhankelijkheid speelt ook op het gebied van beveiliging. Cybercrime wordt steeds meer op het mkb gericht, wat hogere en complexere eisen stelt aan de beveiliging. Het mkb kiest, in tegenstelling tot grotere bedrijven, steeds vaker voor een cloudleverancier om verzekerd te zijn van een professioneel securityteam.

Voordelen van de cloud

Bedrijven die de overstap naar een cloudoplossing hebben gemaakt, ervaren ook daadwerkelijk voordelen. In Nederland bestaat de top drie van voordelen uit:

  • De eenvoud in gebruik
  • De mogelijkheid om altijd en overal toegang te krijgent ot belangrijke gegevens
  • Goede beveiliging, envoudiger delen van informatie en toevoegen of verwijderen van gebruikers

De cloudoplossingen blijken ideaal te zijn voor mobiel gebruik. Met een smartphone, tablet of laptop heeft een bedrijf op locatie toegang tot klantinformatie, kan na een klus de uren registreren of de administratie buiten het kantoor bijwerken.

Meer omzet

Ook heeft cloudgebruik een positieve invloed op de omzet. Bedrijven die breed gebruikmaken een van cloudtechnologie realiseren wereldwijd 20 procent meer omzetgroei dan bedrijven die dit niet doen. Lees meer hierover in ons vorige artikel: De cloud zorgt voor meer omzet

Bent u geïnteresseerd in onze cloudoplossingen of wilt u meer informatie, neem dancontactmet ons op.

Bron: Channelweb