De cloud zorgt voor meer omzet

meer-omzetBedrijven die breed gebruikmaken van cloud-technologie realiseren wereldwijd 20 procent meer omzetgroei dan bedrijven die dit niet doen. Gemiddeld hebben bedrijven die meerdere oplossingen benutten in de cloud een groei in omzet van 26 procent, versus 6 procent bij bedrijven die geen gebruikmaken van de cloud.

In alle landen waar het onderzoek is gedaan is sprake van stijging in de omzet, met een gemiddelde van 12 procent. Dat blijkt uit de MKB Cloud Barometer 2015 van Exact en KPN. De Cloud Barometer is een jaarlijkse peiling onder het mkb, die dit jaar voor het eerst wereldwijd werd uitgevoerd. Met name in de Verenigde Staten speelt de cloud een belangrijke rol in het bedrijfsresultaat. Amerikaanse bedrijven met drie of meer cloud-oplossingen presteren met 32 procent omzetgroei een stuk beter dan het wereldwijd gemiddelde.

Betere klantinformatie door middel van de cloud zorgt voor meer omzet

Om meer omzet te kunnen genereren is acquisitie belangrijk. Bij 62% van de bedrijven wereldwijd staat het vinden van nieuwe klanten in de top-3 van grootste uitdagingen. Een beter inzicht in de klant zou volgens de ondervraagde bedrijven een grote impact hebben op de inkomsten. De bedrijven geven aan dat cloud-technologie een oplossing biedt voor dit proces. Naast gebruiksgemak ervaren cloud-gebruikers dat informatie makkelijker te vinden en te delen is.

Bent u geïnteresseerd in onze cloudoplossingen of wilt u meer informatie, neem dancontactmet ons op.

Bron: Cloudworks