About

Persoonlijk
Aandacht en begeleiding

Houdt u niet van bureaucratie en lange wachttijden, maar van persoonlijk contact en snelle hulp waar en wanneer nodig? Het betrokken team van McCloud staat continue voor u klaar.

Veiligheid
Privacy en beveiliging

Geen zorgen meer over het risico van dataverlies, veiligheid en privacy-kwesties? McCloud slaat uw gegevens versleuteld op in onze datacentra, waar u verzekerd bent van strenge beveiliging, een betrouwbare netwerkinfrastructuur en calimiteitencontrole.

Certificeringen
Kwaliteitszorg

Om te garanderen dat uw IT-apparatuur en bedrijfsdata in een zeer veilige omgeving zijn ondergebracht, heeft McCloud gekozen voor datacentra die aan de hoogste internationale standaarden voldoen zoals de ISO 27001 en SOC2-certificering.

Schaalbaar
Oneindig groeien

Bestanden groeien exponentieel in grootte en kwaliteit. Maar is uw systeem voorbereid op deze toename? Door de unieke technologie van McCloud kunt u oneindig blijven groeien.

Geavanceerd
Uniek Storage Platform

McCloud is erg trots om de enige partij in Nederland te zijn die cloud-diensten aanbiedt, waarbij gebruik wordt gemaakt van BitSpread; een nieuwe manier van online opslag. Dit betekent in de praktijk dat wij 99,999999999999999% beschikbaarheid kunnen garanderen.

Duurzaam
100% Groene Energie

Is duurzaam ondernemen voor u belangrijk? McCloud zet zich in voor het verantwoord uitvoeren van haar diensten. Zo gebruiken wij dataopslag van slechts 3 watt per terabyte en 100% gecertificeerde groene stroom uit biomassa, wind en water.

Voor het MKB-bedrijf van vandaag

McCloud bestaat uit een ruim team aan experts met al meer dan 20 jaar ervaring in de traditionele ICT-wereld. Met veel enthousiasme ontwikkelen wij slimme producten en geheel ontzorgende diensten. Inzicht, creativiteit, kennis en ervaring bundelen wij samen voor de realisatie van één doel: het aanbieden van de ultieme cloud-oplossingen.

Ons team is klantgericht, sympathiek en kundig in werkwijze en advies. Graag delen wij onze kennis en ervaring en zorgen voor een op-maat gemaakte oplossing en een accuraat antwoord op al uw vragen. Wij zullen er alles aan doen om ook u tot fan van McCloud te maken.

Onze slimme techniek

De sudoku-puzzel van McCloud

McCloud biedt haar oplossingen aan vanuit Nederlands eerste echte Cloud: datacentra geografisch verspreid door Nederland. Onze datacentra functioneren als één geheel en vormen zodoende de betrouwbare basis voor al onze diensten.
Voor het opslaan van uw gegevens gebruiken wij een nieuwe geavanceerde manier van data-opslag. Zodra u een bestand opslaat wordt deze in blokken opgedeeld en over onze datacentra verspreid. Bij het opvragen is slechts een deel van de blokken nodig om het gehele bestand te leveren, vergelijkbaar met een Sudoku.

Ron Kooi

Ron Kooi

DIRECTEUR

Al vanaf jongs af aan heb ik een enorme geestdrift gehad te experimenteren met het ondernemerschap. Dit resulteerde uiteindelijk in het uitbouwen van een lokaal familiebedrijf tot één van de grootste zelfstandige taxibedrijven van Nederland. Binnen dit bedrijf heb ik 25 jaar lang de rol van directeur op mij genomen om het bedrijf vervolgens in 2008 succesvol te verkopen. De drang om te innoveren met een product waarbij gemak, functionaliteit, duurzaamheid en zakelijke dienstverlening gecombineerd zouden worden, bleef bij mij bestaan. Een ontmoeting met Jeroen Wijker, die in mijn vorige bedrijf mijn ICT verzorgde, zorgde voor de identificatie met een gelijke visie. Wij begrepen beide dat ICT er in de toekomst heel anders uit zou gaan zien dan de hedendaagse manieren van ICT en het beheer daarvan. Samen vonden wij het vertrouwen en de durf om de hedendaagse uitdagingen in de ICT aan te gaan met een uniek en betrouwbaar product: McCloud Cloud Solutions.

Jeroen Wijker

Jeroen Wijker

Directeur

Als ervaren ICTer en oprichter van Solit Network Solutions werk ik al ruim 10 jaar in het traditionele ICT. Binnen de branche werd ik geconfronteerd met de uitdagingen van beperkte opslagruimte voor de ongelofelijke groei aan data. Cloud Storage oplossingen leken de uitkomst te bieden. Binnen de cloud zijn echter vele mogelijkheden te vinden. Samen met Ron Kooi ben ik de zoektocht gestart naar een kwalitatief hoogwaardig product. Uiteindelijk hebben wij onze oplossing gevonden in een uniek storageproduct, waarbij meerdere datacentra, geografisch verspreidt aan elkaar zijn gekoppeld middels supersnelle glasvezel verbindingen. Deze manier van opslag biedt ons en onze klanten oneindige opslagruimte en heeft geleid tot onze nieuwe onderneming. Dagelijks werken wij met een groeiend team van gemotiveerde professionals aan innovatieve oplossingen.

Bram van Leur

Bram van Leur

Senior Software Developer

In 2012 deed zich de mogelijkheid voor om mij aan te sluiten bij een opkomend bedrijf met veel kennis van innoverende ICT-diensten. Ik greep mijn kans om bij te dragen aan het opzetten van een nieuwe praktijk in de ICT die geheel aansluit bij mijn eigen visie. Bij McCloud werk ik met veel plezier aan de website en systemen die daar bij horen, zoals back-up-account provisioning en accountbeheer. Voordat ik aan de slag ben gegaan bij McCloud heb ik de studie Technische Informatica aan de TU Eindhoven gevolgd. Tijdens mijn studie merkte ik dat mijn zelfstandige houding zich goed leende voor een eerste beproeving van het ondernemerschap. Met een groepje mede-creativelingen hebben wij onze ideeën omgezet in een concrete en praktische vernieuwing: een landelijke gratis printdienst voor studenten. Tijdens deze periode heb ik onder andere veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van netwerken en webapplicatiesoftware. Deze ervaring komt perfect van pas bij McCloud, waar ik kan blijven groeien.

Djaja van den Berg

Djaja van den Berg

Communicatieadviseur

Met veel plezier werk ik bij McCloud. Een bedrijf waar ik omgeven word door inspirerende mensen met een innovatieve visie. Wij bieden een product aan dat midden in de actuele discussie staat en een steeds belangrijkere en noodzakelijkere rol zal gaan spelen in het bedrijfsleven. Na de afronding van mijn studie communicatiewetenschap vond ik mijn voornaamste interesses in hedendaagse maatschappelijke uitdagingen. Ik zette mijn communicatievaardigheden in voor verscheidene NGO’s en duurzame bedrijven in binnen- en buitenland. McCloud bood mij een nieuwe en verfrissende commerciele uitdaging: op een duurzame manier werken aan oplossingen voor moderne problemen. Ik werk dan ook met veel enthousiasme aan het duidelijk en uitgebreid communiceren van onze boodschap.

088 - 24 8888 5

Dejan Zdraveski

Dejan Zdraveski

System Administrator

Bij McCloud ben ik verantwoordelijk voor het plannen van en reageren op eerstelijns incidenten. In mijn werk overleg ik altijd met de klant om met een gepaste oplossing te komen. Ik installeer, ondersteun en zorg voor het onderhoud van servers en andere computersystemen. Ik heb een technische achtergrond en jarenlange ervaring in de ICT. Mijn opgedane ervaring en expertise wilde ik graag combineren met een nieuwe uitdaging. Met een nieuwe koers in de ICT bood McCloud mij deze mogelijkheid. Bij McCloud stellen we de klant en de relatie met de klant centraal. Wij creëren een omgeving voor continuïteit en groei, waarin ik mijzelf kan blijven ontwikkelen.

088 - 24 88888

Martijn Dutmer

Martijn Dutmer

System Administrator

Hoewel ik oorspronkelijk uit de hypotheken- en verzekeringenwereld kom, ben ik altijd sterk geinteresseerd geweest in technologische ontwikkelingen. In de verzekeringwereld kreeg ik veel te maken met de evolutionaire veranderingen van de technologie. Ik was dan ook blij verrast om enkele jaren geleden de mogelijkheid te krijgen het team van McCloud te versterken en mee te werken aan hun praktische ICT oplossingen. Bij McCloud verzorg ik niet alleen administratieve taken, zoals het offerte-, inkoop- en facturatieproces, ik repareer en bouw ook PC-systemen en servers. Er is veel specialistische vakkennis aanwezig, waardoor ik kan blijven leren. Op de werkvloer heerst een prettige bedrijfssfeer, waarbinnen iedereen op een leuke, informele en respectvolle manier met elkaar omgaat. Als resultaat bieden wij een persoonlijke en flexibele aanpak gericht op maatwerk.

088 - 24 88888

Ingrid Veltman Schoen

Ingrid Veltman Schoen

Administrateur

Voor McCloud regel ik alles wat met de financiële administratie te maken heeft. Dus het verwerken van alle binnengekomen financiële documenten in de boekhouding van het bedrijf, van de bonnetjes en inkoopnota’s tot het opmaken van de aangifte omzetbelasting. Daarnaast zorg ik ervoor dat alles op tijd wordt betaald, dat onze klanten op tijd betalen en dat eventuele verschillen worden gesignaleerd en opgelost. Als dit alles geregeld is, kunnen de cijfers van het behaalde resultaat worden opgemaakt. De cijfers worden besproken en gebruikt om sturing te geving aan McCloud.

088 - 24 88888

Richard Tedjawirja

Richard Tedjawirja

IT Specialist

Binnen McCloud ben ik mede-verantwoordelijk voor de verbetermogelijkheden binnen onze ICT oplossingen. Ik zorg voor het inrichten en herinrichten van de infrastructuuromgevingen van opdrachtgevers en hou hen tijdens dit proces op de hoogte. Daarnaast zorg ik voor het oplossen van eventuele problemen die optreden in de infrastructuuromgeving en houdt ik mij bezig met virtualisatie, cloud-diensten, backup-services, hulp op afstand, bekabeling en voip-systemen. Ik geniet erg van mijn werk bij McCloud. Door de verschillende opdrachten die we binnen krijgen, blijf ik veel variatie in mijn werk beleven. Het geeft me veel persoonlijke voldoening om onze klanten tevreden te stellen en tevreden te houden. Daarnaast begeef ik me bij McCloud in een relaxte, informele en vriendelijke sfeer met veel humor, waar ik altijd met veel plezier naar toe ga.

088 - 24 88888

Sander Dercksen

Sander Dercksen

Netwerkbeheerder

Vanaf het begin van mijn opleiding heb ik een sterke affiniteit gekregen met techniek en sindsdien volg ik de ontwikkelingen op de voet. Techniek en het toepassen ervan in praktijk loopt dan ook als een rode draad door mijn carriere heen. Waar innovatieve ideeën opborrelden, kwam ik leergierig om de hoek kijken. Zo begon ik in een omgeving waar verwerkingstaken vanuit een centrale server werder uitgevoerd en kwam ik uiteindelijk in de cloud terrecht. Een bijzonder begrip waar plaats onafhankelijk werken en disaster recovery vertrouwde begrippen werden. Bij McCloud kan ik mijn hart ophalen.Tijdens mijn eerste kennismaking proefde ik gelijk het aanstekelijk enthousiasme. Het unieke storageproduct waarmee we werken, is een systeem om trots op te zijn. Het systeem biedt ons een varierende klantenkring en stimulerende opdrachten. Het is uitdagend om de hoge beschikbaarheid en bedrijfscontinuiteit die we bij McCloud garanderen te blijven realiseren.

088 - 24 88888

Eric Kievits

Eric Kievits

Netwerkbeheerder - systeembeheerder

Bij McCloud komen mijn duizendpoot-kwaliteiten goed tot hun recht. Waar ik oorspronkelijk uit de ontwerp- en design-wereld kom, lonkte de IT-wereld en de bijhorende uitdagingen. Variërende klussen, waarbij velen ad-hoc, maken mijn functie uitdagend en stimulerend.

Het is altijd puzzelen tot een probleem daadwerkelijk verholpen is. De logica lijkt soms ver te zoeken, maar door creatief denken, systematische overwegingen te maken en goed overleg, vinden we altijd een oplossing. Dit geeft veel voldoening. Bij McCloud zet iedereen zijn schouders er dan ook onder. Het is erg prettig om in een bedrijf te werken met tevreden en toegewijde collega's die trots zijn op de diensten die neergezet worden.

088 - 24 88888