Veel vrije tijd voor IT-beheerder dankzij cloud computing

Overstappen naar de cloud levert IT-beheerders de nodige vrije tijd op. Als IT-beheerders dat goed oppakken, wordt het werk leuker en waardevoller voor de werkgever.

Dankzij cloud computing veel minder tijd kwijt aan routinetaken

Door de overgang naar de cloud zijn bedrijven minder tijd kwijt aan routinezaken, zoals gepland en ongepland onderhoud, het beheer van opslagfaciliteiten, gegevensherstel en upgrades. Beheerders van organisaties die vroeg overstappen naar de cloud, besparen meer tijd dan organisaties die nog op weg zijn.

Door cloud computing kans om IT waardevoller te maken voor de organisatie

Die vrijgevallen tijd kan heel goed gebruikt worden om de IT waardevoller voor de organisatie te maken. Voorbeelden van taken die meer aandacht kunnen krijgen zijn:

  • Verbeteren van de samenwerking binnen de organisatie en training van eindgebruikers;
  • Verbeteren van de productiviteit van de niet-IT-collega’s door applicatie-integratie en –ontwikkeling;
  • Verbeteren van de IT-infrastructuur en de beveiliging;
  • Strategisch plannen van de uitbouw van het cloudgebruik;
  • Uitvoeren van speciale projecten, zoals het opstellen van een BYOD-beleid of het uitbouwen van het intranet;
  • Professionele ontwikkeling en meer focus op de niet-routinematige kanten van IT-werk.

 

Maak van cloud computing een positieve uitdaging

Cloud computing zal een enorme uitdaging vormen voor veel IT-beheerders. Door het verschuiven van taken naar aanbieders zoals McCloud, vervalt een deel van de standaard werkzaamheden. Om te voorkomen dat die uitdaging een probleem wordt, is het belangrijk dat een beheerder nadenkt over wat hij voor elkaar kan krijgen wanneer hij niet langer gehinderd wordt door routinetaken. Zou de beheerder bijvoorbeeld de beveiliging willen verhogen of de samenwerking verbeteren? Het is belangrijk goed na te denken en mogelijkheden met beide handen aan te pakken.

Iedere beheerder heeft weer een andere agenda, afhankelijk van waar de organisatie behoefte aan heeft. Met meer tijd en minder werkdruk hebben cloud-IT-beheerders de kans om voor innovatie binnen de organisatie te zorgen en echt werk te maken van een nieuwe rol: het verruimen van de mogelijkheden binnen de organisatie.

Bent u geïnteresseerd in onze cloud diensten of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Bron: Automatisering Gids