Recovery bedrijfsgegevens dure grap

Veel MKB bedrijven zijn onzorgvuldig in het maken van backups. Ze slaan bijvoorbeeld gegevens op, op een externe harde schijf. Als er dan iets misgaat met de schijf, hebben ze niets meer.

Er zijn genoeg bedrijven die zich aanbieden als reddende engel. Deze bedrijven bekijken eerst of data, met behulp van speciale software, kan worden uitgelezen. Bij de meeste schijven is dit niet het geval. Vaak is er een hardwareprobleem, bijvoorbeeld een elektronische component of leesknop. Het defecte onderdeel wordt vervangen, waarna een nieuwe poging wordt gedaan om de data uit te lezen. Ook komt een diepe kras vaak voor. Door deze voorzichtig op de vullen, is de schijf soms toch uit te lezen. Al gaan de data die onder de kras zitten, verloren.

Hoge kosten

Uitlezen kost veel tijd. Soms lijkt het urenlang goed te gaan, om uiteindelijk alsnog vast te lopen. Klanten betalen echter een vaste prijs, hetaakt niet uit of de klus één dag of drie weken duurt. Analysekosten van 50 euro moeten altijd worden betaald. Als het probleem softwarematig is, bedragen de kosten 100 euro voor flashgeheuben en 150 euro voor HDD en SSD. Bij fysieke euvel, bijvoorbeeld bij waterschade, is dat fors meer: 400 euro voor flash en 900 euro voor HDD en SDD.

Cloudoplossingen

Het beste advies is dan ook te voorkomen dat er een herstelprogramma of –dienst nodig is, dit kan middels de cloud. Met cloudoplossingen van McCloud zijn de bedrijfsgegevens altijd veilig opgeslagen in de cloud. De eerste keer wordt een gehele backup van de gegevens gemaakt. Alle volgende backups bestaand uit de verschillen met de laatste backup. Zo beschik je altijd over een backup van de huige bestanden.

Bent u geïnteresseerd in onze cloud diensten of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Bron: Telegraaf