Werken van 9 tot 5 is een marteling, online werken de oplossing?

Happy man working on his laptop at homeVan negen tot vijf werken is een marteling voor lichaam en geest. Dat stelt dokter Paul Kelley van de Universiteit van Oxford. Werknemers zouden veel meer baat hebben bij een werkdag die start na tien uur ’s ochtends.

Volgens Kelley heeft dit alles te maken met onze biologische kok. Ons lichaam is namelijk afgestemd op zonlicht, waardoor we ons voor tien uur ’s ochtends niet kunnen concentreren. In eerste intantie hebben we dat niet door, maar op de lange termijn kan dit wel schadelijk zijn voor het lichaam. Kelley stelt dat ons lijf op den duur sneller te maken kan krijgen met ziektes als diabetes en schizofrenie.

“We leven in een samenleving die chronisch aan slaaptekort lijdt. Vroeger opstaan is schadelijk voor het lichaam omdat je zo de fysieke, emotionele en prestatiegerichten systemen van je lijf beïnvloedt. Je lever en hart houden zich aan een ander patroon en je vraagt die organen constant om zich twee of drie uur aan te passen. Dat gaat niet. Wereldwijd kampen mensen met dit probleem. Iedereen lijdt eronder en het is nergens voor nodig.”

Online werken van McCloud

Met online werken van McCloud heeft u altijd en overal beschikking over uw eigen vertrouwde werkplek. U kunt inloggen vanaf een desktop, smartphone of tablet en gelijk aan de slag met uw bekende programma’s. ’s Morgens vroeg of ’s avond laat, vanaf thuis, uw kantoor of uw vakantieadres.

Benieuwd wat McCloud voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Bron: Telegraaf