McCloud verwelkomt Olympische Spelen in de cloud

Olympische SpelenVoor de eerste keer vinden de Olympische spelen in de cloud plaats. De planningsystemen van de zomerspelen zullen via de cloud geleverd worden. Hieronder vallen alle IT-systemen voor deelname, registratie en kwalificatie van atleten, organisatiebeheer en de vrijwilligersportal die in augustus is geïntroduceerd.

Op- en afschalen

In augustus werden voor het eerst het wedstrijdprogramma en de organisatiebeheersystemen in de nieuwe cloud-infrastructuur getest. Het organisatiecomité Pyeongchang (hier vinden de spelen in 2018 plaats) zal dit vanaf eind dit jaar in gebruik nemen. In september wordt de capaciteit van de cloud gedurende een bepaalde periode verhoogd voor het uitvoeren van technische tests.

Vervolgens wordt deze capaciteit verlaagd zodat die aansluit op de beperkte behoeften tijdens de aanloopfase van het project. Tegen de tijd dat het vrijwilligersportaal voor de Spelen in Pyeongchang online gaat, ongeveer twee jaar voor de Spelen, zal de capaciteit en bandbreedte van de cloud wederom worden verhoogt om de vele aanvragen voor duizenden vrijwilligers in een zeer korte periode te kunnen verwerken.

Olympische Spelen in de cloud, anders werken

Afgelopen jaren is het technologisch snel gegaan bij de Olympische Spelen. Omdat de Spelen nu in alle uithoeken van de wereld worden gehouden, is de manier waarop wordt gewerkt en georganiseerd snel veranderd. Het cloudmodel betekent dat er opnieuw anders gewerkt moet worden, qua dienstverlening en met een team dat gecentraliseerd kan werken. Beter qua kosten, risico’s en security.

Wilt u meer informatie of benieuwd wat McCloud voor u kan betekeken? Neem dan contact met ons op.

Bron Computable, Computerworld en Clickx