Vertrouwelijke info in Nederlandse cloud

McCloud maakt om veiligheids- en wetmatige redenen gebruik van datacentra op Nederlandse bodem. Wij zijn om deze reden erg enthousiast over de mening van de VVD met betrekking tot het gebruik van de cloud.

Steeds meer bedrijven stappen over naar de cloud. Zij weten vaak niet waar ter wereld de datacentra, waar zij hun belangrijke gegevens opslaan, zijn gevestigd. Het resultaat is dat veel vertrouwelijke informatie uiteindelijk terecht komt op buitenlandse servers. De VVD vindt daarom dat Nederlandse bedrijven hun vertrouwelijke informatie moeten opslaan bij Nederlandse cloud-dienstverleners.

Bart de Liefde, kamerlid bij de VVD is van mening dat het veel veiliger is om deze informatie in Nederland op te slaan. De VVD vindt daarom dat Nederland moet investeren in eigen clouds. Het is stimulerend voor de Nederlandse digitale economie, werkgelegenheid en goed voor de informatie-veiligheid.

Informatie die niet privacy- of bedrijfsgevoelig is, zou eventueel in goedkope clouds van bijvoorbeeld Google kunnen worden bewaard. Bedrijfskritische en vertrouwelijke informatie zou daarentegen in een ‘eigen’ hybride cloud of in een cloud op Nederlandse bodem moeten worden opgeslagen, waarop de eigen Nederlandse wetgeving van toepassing is. McCloud biedt u beide mogelijkheden en helpt u bedrijf graag met een veilige cloud-oplossing.

Bron: RTL Nieuws 19-09-2013