Internet of Things veroorzaakt data-tsunami

Data blijft groeien en groeien. Vooral het aantal sensoren die aan internet is verbonden, zorgt voor een enorme datagroei. Te denken valt aan slimme meters, sensoren in auto’s, smartphones, horloges, themostaten etc. De datagroei lijkt voor de meeste bedrijven nog redelijk behapbaar. Toch zal het onbeperkt opslaan van informatie in de toekomst problematisch worden. Bedrijven die geen strategie hebben ontwikkeld, dreigen weggespoeld te gaan worden door een data-tsunami, aldus Henk-Jan Buist van computerworld.

Ook de bescherming van deze groeiende databerg zorgt voor nieuwe uitdagingen. Onderzoeksbureau Gartner vermoedt dat bedrijven en overheden in 2020 zo gigantisch veel data moeten beveiligen dat het simpelweg onmogelijk wordt om dit effectief te blijven doen. Bedrijven moeten gaan nadenken over de informatie die wordt opgeslagen en hoe deze wordt opgeslagen, zodat deze later weer bruikbaar is.

McCloud biedt een unieke manier van opslag waardoor uw data kan blijven groeien en dit op een zeer duurzame manier met de “Internet of Things” kan worden omgegaan. Wij helpen u graag met een strategische oplossing om onbezorgd de toekomst in te gaan.

Bron: Computerworld