Eerste McCloud Experience Groot Succes

Op 29 november was het dan zover, de start van de eerste echte McCloud Experience 2012/2013. Deze vond plaats in één van de datacentra van McCloud, gelegen in de kop van Noord-Holland. Met trost kan teruggekeken worden op een succesvolle avond, waar goede discussies en lovende geluiden te horen waren. Op de avond waren tien ondernemers aanwezig. Allen geinteresseerd in het nieuwe fenomeen binnen de IT: De Cloud.

Want wat is die “Cloud” nu precies. Is het hokuspokus of valt dat wel mee? De avond bood een unieke mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen bij “de Cloud”. Het ontastbare begrip werd tastbaar gemaakt en praktische handvaten werden aangereikt voor het gebruik van Cloud oplossingen. Na een introductie van Ron Kooi, directeur van McCloud, nam de directeur van het datacentrum de groep mee voor een rondleiding door het centrum. Via een rondleiding langs alle ruimtes en datacenter-faciliteiten, werd duidelijk hoe de infrastructuur binnen zo’n datacentrum eigenlijk werkt. Hierbij valt te denken aan de beveiliging, de energievoorziening, de koeling en de extra faciliteiten.

In de daaropvolgende presentatie werd de McCloud oplossing gedemonstreerd voor het probleem van de enorme hoeveelheden en snelle groei aan data. Natuurlijk was de avond pas compleet na een fijne nabespreking onder het genot van een hapje en een drankje. Kortom: het was een geslaagd eerste McCloud Experience, waar in dermate interesse is gewekt dat al twee nieuwe avonden volgepland zijn. Ook een middag bijwonen? Meld u hier aan!