De cloud is verjongingskuur voor het bedrijf

Bedrijven die ouder zijn dan twintig jaar, maken nog relatief weinig gebruik van cloudoplossingen in vergelijking met jongere organisaties.

saltare dalla gioia di essere accanto al amicoHoewel deze generatie traditionele bedrijven wel op de hoogte is van de voordelen van de cloud ten aanzien van bijvoorbeeld veiligheid of kostenefficiency, heeft het merendeel de overstap naar de cloud nog niet gemaakt. McCloud zet de voordelen en mogelijkheden van cloudoplossingen voor u op een rijtje.

Flexibeler en digitaler

Door (nog) niet te kiezen voor het oplossing van de cloud, laten bedrijven veel mogelijkheden liggen. Veel jonge bedrijven omarmen de cloud, wat best begrijpelijk is. Jonge oprichters en werknemers die afgelopen twintig jaar zijn opgegroeid, zijn zelf een belangrijk onderdeel van de digitaliserende samenleving. Voor deze generatie zijn de technologische ontwikkelingen onder meer een onderdeel van hun eigen ontwikkeling. Daardoor passen nieuwe oplossingen, zoals de cloud, gemakkelijker in hun manier van werken en denken. Traditionele bedrijven vertrouwen vaak op oplossingen die in het verleden hun waarde voor de onderneming al hebben bewezen. Maar de mogelijkheden van de cloud kunnen er juist voor zorgen dat je als bedrijf flexibeler en digitaler wordt, net zoals de jongere generatie.

Samenwerken

Een andere mogelijkheid van de cloud is dat meerdere medewekers gelijktijdig aan veranderingen in documenten kunnen werken. Dit komt zowel de samenwerking als de efficiency in documentbeheer ten goede. 40 procent van de jongere bedrijven werkt hier al mee.

Traditionele bedrijven, die de overstap naar de cloud hebben gemaakt, werken vaak nog volgends de ‘oude’ methode. Denk hierbij aan een document waaraan meerdere mensen werken. Wanneer dat steeds via de mail heen en weer wordt gestuurd, kunnen er gemakkelijk misverstanden ontstaan over de jusite versie van een document.

Flexibele werkplek

Met betrekking to het plaats- en tijdsonafhankelijk werken blijven de traditionele bedrijven nog achter. Met cloudoplossingen kunnen medewerkers werken waar en wanneer ze maar willen. Of dat nu op kantoor is, op een flexplek, of thuis. Medewerkers van een organisatie zijn zo niet meer gebonden aan vaste werktijden en dat komt de productiveit en bereikbaarheid van een ondernemenign ten goede. Er is slechts een internetverbinding nodig, om overal en altijd bij de documenten te kunnen.

Veiligheid

Dat bedrijfsdata in de cloud in veilige handen is, is voor verreweg de meeste Nederlandse MKB-bedrijven de belangrijste reden om de cloud te gebruiken of te overwegen. Daarnaast zijn lagere IT-kosten ook een trigger voor veel bedrijven om voor cloudoplossingen te kiezen.

Verjonging

Door net als jongere bedrijven meer gebruik te maken van de mogelijkheden van de cloud, kunnen traditionele bedrijven aanzienlijk verjongen. Met de flexibiliteit en kansen die de cloud te bieden heeft, liggen eigentijdse digitale ontwikkelingen ook voor oudere organisaties binnen handbereik.

Bent u geinteresseerd in onze cloud dientsen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Bron: Briskmagazine