De cloud en disaster recovery

De cloud kent vele voordelen voor het MKB. Velen daarvan zijn inmiddels algemeen bekend. De cloud biedt bedrijven onder andere flexibiliteit, schaalbaarheid en financieel voordeel. U betaalt immers slechts voor hetgeen dat u daadwerkelijk gebruikt. Maar een belangrijk voordeel van cloud computing wordt vaak onderbelicht. Dit is disaster recovery.
Een ramp kan enorme gevolgen hebben voor de ICT-infrastructuur van een bedrijf. Een beschadigde server alleen al kan zorgen voor flinke vertraging in uw werkzaamheden. Het verliezen van  toegang tot al uw correspondentie met klanten en leveranciers. Financiële gegevens, maar ook brieven, e-mails en algemene informatie die u nodig heeft om uw dagelijkse transacties te verrichten.
Echter heeft het merendeel van de bedrijven nog niet over deze gevolgen nagedacht, laat staan dat zij over een disaster recovery plan beschikken. Ook als zij hier wel over na denken, zijn de kosten en de tijd die met een recovery planning gepaard gaan, iets dat een bedrijf eerder doet afschrikken dan over de streep doet trekken om serieus met disaster recovery aan de slag te gaan. Bedrijven zullen namelijk onder andere moeten beschikken over faciliteiten om de vereiste infrastructuur, waaronder redundante voeding en koeling, te huisvesten. Daarnaast moet rekening gehouden worden met fysieke bescherming en beveiliging tegen onder andere brand, diefstal, overstroming, of kwaadaardige aanvallen. Ook dient rekening gehouden te worden met de beschikbaarheid van voldoende capaciteit om ieder geval uw bedrijfskritische gegevens te repliceren en op te slaan door middel van een goed geregelde backup. Het is een lang lijstje, waar u eenvoudig duizelig van kunt worden.

businessman with laptop and a smartphone in network server room

Het goede nieuws is dat met de moderne aanwezige technologieën disaster recovery veel toegankelijker is geworden. U kunt zich nu betaalbaar en eenvoudig voorbereiden op calamiteiten. McCloud is gespecialiseerd in cloud-diensten om uw gegevens te beschermen.  Zo maken wij een backup van al uw belangrijke gegevens, en reserveren wij extra hardware en infrastructuur voor u. Onze verbindingen zijn redundant uitgevoerd, en uw gegevens staan in datacentra die 24/7 beveiligd zijn en beschermd zijn tegen calamiteiten zoals, aardbevingen, stroomuitval, overstromingen en brand. Wij bieden deze bescherming tegen een fractie van de kosten dan waneer u zelf deze oplossingen moet creëren. Wij helpen ook uw bedrijf graag. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of een offerte.