Waarom nog kiezen voor een lokale cloud-partij als McCloud?

Is er in een cloud computing-tijdperk nog wel een toekomst voor lokale cloud-partijen? De concurrentie tegen giganten, zoals Amazon Web Services en Windows Azure, lijkt de toekomst onzeker te maken.

Grote spelers zoals Microsoft en Amazon bieden lage prijzen, als gevolg van schaalvoordelen en sterke onderlinge concurrentie. Kleinere spelers kennen deze schaalvoordelen niet en zullen daarom hogere prijzen door moeten berekenen aan de klant. Toch kennen partijen, zoals McCloud, veel pluspunten:

Grote leveranciers bieden massale, geautomatiseerde, low-cost computing-platforms. Zij vertrouwen op consistentie en doen niet veel aan maatwerk. Zo kunt u voordelig gebruik maken van hun platform en infrastructuur. Het realiseren van een complexe set-up en de verzorging van alle instellingen dient u echter zelf te regelen of door een ICT-er te laten realiseren.

McCloud biedt op maat gemaakte diensten. Wij bieden persoonlijke service en kunnen precies voldoen aan de wensen van de klant, inclusief de set-up, het leveren van zowel fysieke als virtuele machines en het installeren van aangepast hardware en software.

McCloud beschikt daarnaast over binnenlandse datacenters. Sinds de berichten omtrent de afluisterpraktijken van de NSA is de vraag naar de exacte opslag-locatie van belangrijke data toegenomen. Daarnaast zorgt regelgeving ervoor dat een organisatie die haar IT-infrastructuur wil uitbesteden, een ​​datacenter dient te gebruiken die zich binnen hun landsgrenzen bevinden. Groot als ze zijn, beschikken de cloud-giganten niet over datacentra in elk land.

Een kleine cloud-partij heeft vaak een betere SLA, met een betere vergoeding voor zakelijke verliezen. SLA’s van de grote cloud platform-verkopers geven kortingen op downtime – het gaat over prijzen. Zij bieden verder geen beloftes, terwijl compensatie, zoals wij die bieden, juist het meest aantrekkelijke deel van de SLA is.

Wij bieden het potentieel voor betere ondersteuning. Men kan Lokale ondersteuning, minder bureaucratie en minder lange wachttijden verwachten. De algehele relatie met klanten is vaak persoonlijker, met het potentieel voor lange termijn relaties. Grote cloud-platforms zijn misschien goedkoop, maar ze hebben ook de neiging afgelegen en onpersoonlijk te zijn.

Al met al is de opkomst van cloud-platforms op wereldwijde schaal geen reden van juichen voor lokale spelers. De voordelen waarover zij beschikken ten opzichte van de grote jongens, zorgt er echter voor dat de kleine jongens, zoals McCloud, zelfs in een cloud-wereld, een belangrijke rol te vervullen hebben.