Cloud-opslag in 2013 essentieel

In 2012 stapten steeds meer bedrijven over naar de Cloud. De verwachting is dat dit aantal in 2013 alleen maar zal toenemen. Met name de mogelijkheden die de Cloud biedt voor het opslaan en backuppen van gegevens zal benut gaan worden, zodat gegevens toegankelijker zijn en medewerkers mobiel.Barometer Change

Volgens de International Data Corporation (IDC), wereldwijde leverancier van marktinformatie en adviesdiensten voor de ICT, zal er in 2015 meer dan 22 miljard dollar worden uitgegeven aan gegevensopslag in de Cloud. Dirk Raeymaekers, Storage-expert voor Computable, een platform voor ict-professionals, zal cloud-opslag nu al een cruciale rol gaan spelen binnen ict-strategieën van 2013. Waar Cloud Computing vooral opkomend was, zullen in 2013 vooral de opslagmogelijkheden van de Cloud voordelig zijn, aldus Raeymaekers.

Daarnaast noemt Raeymaekers het dat de kosten om data veilig en vertrouwd op traditionele manieren op te slaan op zullen blijven lopen. Voor bedrijven is het daarom zeer belangrijk om een betrouwbare en kostenefficiënte storage- en backupoplossing te vinden om de overweldigende groei aan (gevarieerde) data aan te kunnen. Graag informeren wij u over de mogelijkheden die McCloud biedt voor maximale veiligheid en beschikbaarheid van uw gegevens.