McCloud accepteert Bitcoins in ruil voor haar clouddiensten

Ook cloud-leverancier McCloud is overtuigd. Vanaf januari accepteert zij de populaire virtuele munt als betaalmiddel voor onder andere online backup, online werkplekken of filesharing. De invloed van Bitcoin groeit en het Zaanse bedrijf, als grote voorstander van online innovatie, kan natuurlijk niet achterblijven, aldus Ron Kooi, directeur van McCloud. Kooi vertelt over de reden van de overstap “als cloudleverancier willen wij ons blijven ontwikkelen op allerlei fronten. Na positieve ervaringen met de munt, via eigen gebruik, raakten we steeds enthousiaster over het idee”.

Steeds meer bedrijven accepteren de veelbesproken Bitcoins. Internationale bedrijven, zoals Wikileaks en WordPress, maar ook nationale spelers, zoals Qantani en thuisbezorgd.nl. Vertrouwen in de daadwerkelijke werkzaamheid groeit zodoende. “Vooral mensen in de online wereld zijn erg enthousiast over Bitcoin en vooral het decentrale karakter. Voor ons is dat een interessante doelgroep” vertelt Kooi.

Van het fluctuerende karakter van de Bitcoinkoers heeft McCloud geen last. Zij maken namelijk gebruik van Bitpay. Deze dienst berekent de koers op het moment van transactie direct in euro’s. “Het bedrag wordt direct in euro’s naar onze rekening over gemaakt.”