Technologie van Amplidata als leidend benoemd door IDC MarketScape

De dramatische verschuiving in de manier waarop data tegenwoordig wordt gegenereerd, geconsumeerd en opgeslagen, vraagt om nieuwe manieren om efficiënt om te gaan met dataopslag die traditionele file-en block RAID-gebaseerde systemen niet kunnen genereren. Volgens IDC, zal Object-Based Storage traditionele file-en block RAID-gebaseerde systemen dan ook inhalen. In hun Worldwide Object-Based Storage 2013 Vendor Assessment heeft IDC MarketScape de innovatieve club Amplidata uitgeroepen tot leider binnen het systeem.

Amplidata is opgericht in 2008 en inmiddels bekend als innovatieve leverancier van Object-Based Software-defined Storage. Zij bieden gepatenteerde BitSpread-technologie, waar McCloud gebruik van maakt, die een betrouwbaarheid biedt tot maar liefst 15 negens. In de kern, wordt de techniek gebruikt om ongekende schaalbaarheid te kunnen leveren met verminderde complexiteit en lagere kosten in vergelijking met traditionele opslagsystemen. De Object-Based Storage-oplossingen zijn daarom perfect geschikt voor organisaties met enorme hoeveelheden ongestructureerde data die schaalbaarheid, complexiteit en kosten proberen te balanceren. McCloud is erg trots dat de IDC de meest opvallende Object-Based Storage (OBS) leveranciers beoordeelde en daarbij Amplidata als leider benoemde.

IDC merkte dat de AmpliStor®-oplossing over een intelligent multithreaded raster architectuur beschikt die capaciteit en prestaties onafhankelijk kan schalen. Daarnaast biedt de oplossing een eenvoudige transitie van single-site naar multi-site zonder aan de gegevens te komen, biedt zij verandering van de niveaus van gegevensbescherming on-the-fly en eenvoudige systeemintegratie.

Amplidata’s ranking als leider weerspiegelt hun technologie en het algehele bereik in de markt. Het bestuur van Amplidata heeft aangegeven vereerd te zijn met de erkenning, vooral omdat het IDC MarketScape een vertrouwd industrie-rapport is dat als waardevolle leidraad voor klanten functioneert.