Amplidata is verkozen voor het archiveren van Music Legends Performances, Montreux Jazz Festival 2013

Organisaties zoeken snellere en efficiëntere manieren om hun digitale content online beschikbaar te stellen. Amplidata en École Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) werken om deze reden samen aan een twee Petabyte AmpliStor Archief om het Montreux Jazz Festival archiveringsproces eens flink te verbeteren. Dit project “Montreux Jazz Digital Project” genaamd, maakt het mogelijk om alle opnames op te slaan, te digitaliseren, en toegang te bieden tot meer dan 5000 uur aan beelden van de concerten die zijn opgenomen sinds de oprichting van het festival in 1967. Het nieuwe proces zorgt ervoor dat de nieuwste beelden veel sneller en kostenefficiënter kunnen worden vrijgegeven. De opnames van de live optredens worden opgeslagen in ongecomprimeerde High Definition. De totale bandbreedte vereist is 778 megabytes per seconde.

“Data en inhoud is de nieuwe olie”, zegt Mike Wall, CEO & Executive Chairman, Amplidata, “Deze moet online en beschikbaar zijn voor organisaties om te gebruiken, om de inkomsten te verhogen, om te groeien en de operationele efficiëntie te verbeteren. Dit project met EPFL is een goed voorbeeld van wat bereikt kan worden met de volgende generatie opslagoplossingen zoals AmpliStor. “

McCloud maakt sinds haar oprichting gebruik van de geavanceerde opslagtechnologie van Amplidata, die een betrouwbaarheid realiseert van meer dan vijftien negens. Daarnaast biedt het systeem oneindige schaalbaarheid en extreme efficiëntie voor de helft van de kosten van traditionele systemen. We zijn meer dan tevreden over ons Storage-product en helpen ook u graag met een storage-oplossing.

Bron: PRweb