Instrumentmakerij MEDEJA

Jorn van Deudekom

“Een kwalitatieve oplossing voor onze ICT-omgeving is precies waar wij als bedrijf, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat, naar op zoek waren”

Waarom naar de cloud?

Instrumentmakerij MEDEJA is een bedrijf wat sinds 1989 is gespecialiseerd in vervaardigen van fijn mechanische onderdelen in kleine en middel grote series. MEDEJA beseft dat “kwaliteit" essentieel is om processen in een organisatie te kunnen beheersen. Zij trekken dit dan ook door in de gehele organisatie.

“Aangezien ICT een steeds belangrijkere rol ging spelen, wilden wij ook de ICT-omgeving zo goed mogelijk laten functioneren. Als geïnteresseerden in nieuwe technologie leek een overstap naar de cloud ons een slimme zet. Net op het juiste moment kwam de informatiefolder van McCloud in de bus vallen. Na een aantal prettige gesprekken hebben wij het besluit genomen om van de diensten van McCloud gebruik te gaan maken” aldus Jorn van Deudekom, directeur van MEDEJA.

De dienst

Medeja koos voor een totale cloud-oplossing. Dit betekent dat er hardware onafhankelijk gewerkt kan worden en er geen hoge eenmalige investeringen meer zijn. “Wij loggen gewoon in met een gebruikersnaam en wachtwoord en kunnen dan aan de slag met de door ons gebruikte programma’s, waaronder ook ons huidig ERP-systeem. De migratie van ons ERP-systeem naar de cloud heeft McCloud ook, in samenwerking met de leverancier, gerealiseerd. Daarnaast draaien onze agenda en e-mail in de cloud. Het is soms wel wennen dat ik nu 24-uur per dag mijn mail binnen krijg. Ik moet mezelf ervan behoeden niet teveel te gaan werken” vertelt Jorn lachend. “De migratie vind ik erg prettig verlopen. Het zijn naast technische jongens namelijk ook sociaal vaardige jongens bij McCloud. Het is fijn om een bepaalde klik te hebben met degene die toch maar even jouw gehele ICT-infrastructuur onder handen neemt en beheert.”

De voordelen

“In principe werkt alles gewoon als voorheen, maar dan niet meer op locatie. Er zijn kleine verschillen te bemerken. Zo gaat printen bijvoorbeeld een stuk sneller. Wij hoeven daarnaast geen rekening te houden met updates en hebben geen gedoe meer met spamfilters en virusscanners. Dat scheelt een hoop kopzorgen. Of we ook daadwerkelijk een concurrentievoordeel gaan halen uit deze vooruitstrevende zet naar de cloud, dat moet je me naar een paar maanden nog maar eens vragen” lacht Jorn. “Het lijkt ons ieder geval wel leuk, om de cloud-sceptici te laten zien dat ze ongelijk hebben.”

Net als Medeja naar de cloud?

Neem contact op met McCloud en maak een vrijblijvende afspraak om de voordelen en mogelijkheden van de cloud voor uw bedrijf te bespreken.