Bouwbedrijf De Wit Zaandam (BDWZ)

Peter Starreveld

“De cloud stelt ons in staat locatiebreed te communiceren en beter samen te werken.”

Waarom naar de cloud?

BDWZ houdt zich bezig met activiteiten in meerdere fasen van het bouwproces. Zo onderhouden zij woningen, verbouwen deze en begeleiden nieuwbouwprojecten. BDWZ werkt op verschillende tijden en ook op meerdere locaties door Nederland. De voordelen die cloud computing biedt, met betrekking tot flexibel en efficiënt (samen)werken, waren voor BDWZ dan ook erg aantrekkelijk. Op het moment dat, Jeroen Wijker, die al jarenlang en naar tevredenheid de ICT bij BDWZ verzorgde, via zijn nieuwe bedrijf McCloud met een voorstel kwam, was de keuze snel gemaakt. Peter Starreveld: “Wij waren erg enthousiast over het voorstel, dat zowel wat betreft planning en budget, aan onze eisen voldeed.”

En jawel, BDWZ stapte over naar de cloud.

De dienst

BDWZ heeft nu meerdere servers in de cloud draaien. Deze zijn verbonden met het internet, waardoor medewerkers altijd en overal benaderbaar zijn. Door via een willekeurig apparaat met internet in te loggen met de server in het datacenter krijgen de medewerkers toegang tot hun vertrouwde desktop-omgeving, inclusief bekende programma’s. Printers, e-mails, agenda-afspraken en bestanden kunnen eenvoudig gebruikt en gedeeld worden. Aangezien alle bewerkingen en zware berekeningen plaatsvinden op de server, worden er geen zware bestanden over de verbindingslijn gestuurd. Op deze manier verlopen alle processen snel en kan het overige werk gewoon doorgaan.

De voordelen

“Voorheen werkten wij met gewone PC’s en een traditionele ICT-structuur. Op het moment dat we via de cloud gingen werken merkten we een substantieel verschil in internetsnelheid” Aldus de heer Starreveld. Daarnaast kunnen de medewerkers van BDWZ nu niet alleen via hun vaste werkplek bij documenten en programma’s, maar ook thuis, op de bouwplaats en onderweg. Collega’s zijn voortaan in staat elkaar snel feedback te geven, waardoor workflows steeds soepeler verlopen. Aangezien ook betrouwbaarheid van de up-time voor BDWZ belangrijk is, komt het gebruik van meerdere datacentra door McCloud goed uit. Hierdoor zijn bestanden altijd bereikbaar en is er ook een backup van alle gegevens voor handen.

Net als BDWZ naar de cloud?

Neem contact op met McCloud en maak een vrijblijvende afspraak om de voordelen en mogelijkheden van de cloud voor uw bedrijf te bespreken.