Disaster Recovery

De realiteit leert ons dat ICT in ons dagelijks leven eigenlijk onmisbaar is geworden. Om de bedrijfscontinuiteit zeker te stellen, zal vastgesteld moeten worden hoeveel tijd de organisatie kan zonder ICT, zonder hier hinder van te ondervinden. Daarvoor is een goede backup belangrijk. Voor de keuze van een backup zijn de volgende vragen belangrijk:

  • Hoe lang mag het bedrijf maximaal uit de lucht zijn?
  • Hoe veel dataverlies kan maximaal geaccepteerd worden?

Vaak kan geconcludeerd worden dat een backup van uw data alleen niet voldoende is. Om binnen de kritieke tijd uw gehele organisatie weer up-and-running te hebben, is een backup van de ICT-organisatie als geheel gewenst.

Alles over één lijntje terugplaatsen duurt vaak heel lang. U bent qua snelheid geheel afhankelijk van internetverbinding. Met traditionele backup bent u gemiddeld 2,5 dag (60 uur) verder voordat u weer up-and-running bent. De grootste tijdsvreter is daarbij de server, het installeren en configureren van alle software op die server en vervolgens alle data erop plaatsen.

McCloud kan ervoor zorgen dat u binnen 12 tot 24 uur weer gewoon aan de slag kunt.

Hoe werkt Disaster Recovery?

McCloud zorgt naast een backup van uw data, voor ruimte. We houden hardware voor u beschikbaar. Uw omgeving kan daarom terug geplaatst worden op onze apparatuur, waar de omgeving al voor uw ingericht kan worden. Dit allemaal in een veilige omgeving waar uw backup continue gemonitord wordt en ons team voor u klaar staat, wanneer nodig.

Geïnteresseerd in Disaster Recovery van McCloud?

Wij praten hier graag een ander keertje met u over